chew and spit

6. října 2009 v 20:47 |  Pro-ana-mia
Máš na něco hroznou chuť, ale když to sníš nejrači bysis nějak ublížila nebo to ze sebe zase dostala ven ?? Vyzkoušej metodu CHEW AND SPIT (rozkousat a vyplivnout) zpočívá to v tom že jídlo jen rozkoušeš a vyplivneš nepolykáš !!!

Varování : Hodně lidí co tohle provozovali si pak přivodili těžkou anorexii !!!

PS: (zdroj: jakjime.cz)

Ústa jsou vstupní branou při zpracování potravy. Zuby jsou takoví hlídači potravy, kteří by neměli dále vpustit nevhodnou a neupravenou potravu. A tou je v tomto případě nedostatečně rozžvýkaná strava.

Důkladné pokousání jídla má hned několik významů:
ulehčíme žaludku zpracování celých nepokousaných kusů potravy
výživné látky obsažené v ovoci či zelenině jsou využitelné pouze lisováním, mletím či důkladným žvýkáním
ve slinách obsažený trávící enzym ptyalin - odborně nazývaný "amyláza" začíná již v ústech trávit sacharidy
z energetického hlediska získáme maximum energie z potravy právě důkladným rozžvýkáním v ústech
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama